Takács Etel Pedagógiai Alapítvány pályázata

 

A TEPA pályázat által biztosított összegből a természettudományos tanítást segítő demonstrációs és kézbe vehető, az egyéni tapasztalatgyűjtést lehetővé tevő tanulókísérleti eszközöket, valamint térképeket, a digitális oktatást segítő számítógépeket vásároltunk. 

A tanulók a tanítási órákon nagy lelkesedéssel próbálták ki az új eszközöket. Tanári irányítás mellett közvetlen tapasztalatokat szerezhettek az egyes eszközök működtetésével. Munkájuk sikerességét azonnal megtapasztalták, az esetleges sikertelenséget kísérletezéssel, többszöri próbálkozással javíthatták. Önálló problémamegoldó gondolkodásuknak köszönhetően tapasztalati úton szerzett tudásuk mélyebb, intenzívebb. A felfedezés öröme látszott az arcokon. Az eszközök segítségével interaktívabbá, élményszerűbbé vált az oktatás. 

A látványos és motiváló, közvetlen tapasztalatot biztosító tanórák segítségével várhatóan még több diák kedveli majd meg a természettudományos tárgyakat. Szemlélődőbbé, érzékenyebbé válnak a környezet változásai és problémái iránt.