SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA VÁLASZTÓKERÜLETI TÁMOGATÁSI KERET PÁLYÁZAT

„Az esélyteremtő Wesley János Általános és Középiskola tanulóiért” Közhasznú Alapítvány a 2021-es pályázati keret 120.000 forintos támogatásával és 20.050 forint önerő felhasználásával a Wesley Iskolába a tanulási képességekben akadályozott diákok kompenzációját segítő eszközöket szerzett be.

A Város támogatásával 4 darab Katica padlórobot került megvásárlásra, melyek segítségével a gyermekek megismerkedhetnek a robotika és a programozás alapjaival. Ezeket az oktatást segítő robotokat a kódolás alapvető ismereteire és a tananyagfeldolgozás megsegítésére fejlesztették ki. A robotok a diákok számára játékos, ám hatékony tanulási segédeszközként szolgálnak, melyek között az első lépést a programozható, tehát programmal irányítható játékrobotok alkotják, szimpatikus állat, figura, autó, vagy más jármű formájában. Ezek olyan eszközök, amelyeknek programozásához nincs szükség számítógépre. A robot irányítása a rajta lévő gombokkal történik. Ezen egyszerű eszköz segítségével a különböző területeken játékos formában tudnak a kisiskolások új ismereteket szerezni. Alkalmas betűk és számok azonosítására, a síkban való
tájékozódás begyakorlására stb. A gyerekek ezt használva játékosan fejlesztik a logikus gondolkodásukat, térbeli orientációjukat és tervezési képességeiket.

Egy alapkészlet egyidejűleg két-három tanuló foglalkoztatásához elegendő. Tekintve az intézményünkben lévő kislétszámú osztályokat, csoportokat, 4 készlet beszerzését valósítottuk meg a támogatási keretből.

Iskolánkban a Padlórobotok beszerzését Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatta