SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KULTURÁLIS TÁMOGATÁSI KERET PÁLYÁZAT

„Az esélyteremtő Wesley János Általános és Középiskola tanulóiért” Közhasznú Alapítvány a 2023-es pályázati keret 75.000 forintos támogatásával 78.422 forint önerő felhasználásával 2023. június 3-án a Wesley Iskolában „Túl az Óperencián” címmel Majálist szervezett. Az immár második évben megrendezésre került Wesley Majális új hagyománnyá vált az intézmény életében.
Az eseményre minden osztály készült valamilyen izgalmas állomással, amelyek mindegyike kötődött valahogyan a mesék világához. Volt óriáskirakó, 7 törpe állomás karaokee-val és játékos feladatokkal, sportjátékok, hárompróba, 7.-8. osztályosoknak kvíz, bábkészítés, lufihajtogatás, papírsárkány-készítés, célbadobás, arcfestés, csillámtetoválás – mind-mind a mesék bűvöletében. Aki megéhezett a vándorlásban, hamubasült pogácsával és terülj-terülj asztalkámmal várta a szülői munkaközösség. Az intézmény tanulói verseikkel, citerajátékukkal, festménykiállítással készültek.
Mindenki kedvére barangolhatott a mesék birodalmában, de olyan is akadt, akit csak a színpadi műsor varázsolt el. Fellépett az Akropolis Táncszínház, és középiskolásokból alakult népi táncegyüttes is vendégszerepelt. Az iskola udvarán felfújható ugrálóvár várta a mozgékony gyerekeket és családtagjaikat, melyet a Majálisra béreltünk. A Majális kiemelt záró programpontja volt a Grimm-Busz Színház rendezvény témájába illeszkedő előadása.
A Wesley Majálison készült fotók felkerültek a Wesley iskola honlapjára a Galériába.

Iskolánkban a „Wesley Majális 2023” megvalósulását Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatta