SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA IFJÚSÁGI TÁMOGATÁSI KERET PÁLYÁZAT

„Az esélyteremtő Wesley János Általános és Középiskola tanulóiért” Közhasznú Alapítvány a 2023-as pályázati keret 120.000 forintos támogatásával 222.920 forint összköltséggel 2023.07.31.-2023.08.04. között egyhetes napközis Nyári autista felzárkóztató tábort szervezett a Wesley Iskolában autista óvodás és autista kisiskolás gyermekek számára.
Idei nyári táborunkban 10 kisgyermek számára tudtuk a nyár ezen hetét a gyerekek speciális igényének megfelelő szakmai gyermekfelügyeleten túl igazi nyári örömökkel és izgalmas élményekkel is gazdagítani.
A tábor megvalósításában önkéntesként 4 fő, az intézményben folyó munka iránt elkötelezett pedagógus, gyógypedagógiai fejlesztő munkatárs vett részt.
Így került sor a tábor egy hetes ideje alatt egy hangszerbemutató és zeneterápiás foglalkozásra és az autista gyerekek szociális készségeinek fejlesztése szempontjából különösen jó hatékonyságú kutyaterápiás foglalkozásra. A nyári melegben az udvari játékok sorába beillesztettük a vízi játékokat is: az iskola udvarára a pancsoláshoz vízipisztolyokat, buborékfújót és egy mobil medencét szereztünk be. A táborozó autista gyerekek számára a komfortzónából való biztonságos kilépés segítésére hirdogél gyöngyökkel izgalmas játékos feladatokat találtak ki a fejlesztőpedagógusok, ami abban támogatta a gyerekeket, hogy a saját határaik biztonságos átlépése új élményekkel gazdagíthatja őket.

Iskolánkban a „Nyári autista felzárkóztató tábor” megvalósulását Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatta