Pályaválasztási nap

 

Az idei pályaválasztási napokon iskolánk tanulói változatos, színes programokon vettek részt. A program célja az volt, hogy minél több szakmával, mesterséggel ismerkedjünk meg. A kisebbek is kipróbálták a mesterfogásokat: süteményt készítettek a harmadikosok, pékségbe mentek a másodikosok. A többiek a múzeumban a hagyományos szegedi mesterségek, a papucskészítés, a halászat és egyebek eszközeit tekintették meg. Az ötödik és hatodik osztályok a Napsugaras Tájház kézműves foglalkozásán ügyeskedtek.

A pályaválasztás gondját könnyítette meg a hetedik és nyolcadik osztályosok számára rendezett Pályaválasztási börze az Agórában.
Itt iskolánk is bemutatkozott egy önálló standdal. Kiállítási asztalunknál nemcsak tanáraink, hanem gimnazistáink is felvilágosítást adtak az érdeklődőknek a nálunk folyó oktatásról.

Ezen a napon jártunk még a Nemzeti Színházban kulisszajáráson, a dorozsmai szélmalomban és a kovácsműhelyben, a Karnis 82 Kft-nél és még sok érdekes helyen. Élményeinket fotókon örökítettük meg.

A képeket tekintsék meg itt!