2018. május 3-án fél 5-kor az iskola gimnáziumi részében utoljára szólalt meg a csengő, 13 fiatal számára.

A ballagók névsora:

Bácskai Krisztofer János
Balla Judit Mária
Bíró Boglárka Mária
Dér Tamás
Dunai Fanni
Gabnai Zsolt József
Gulyás Niké
Hebők Fruzsina
Kiss Árpád
Kocsis Dominik Adrián
Lukács Péter Márk
Rauch Róbert
Sebők Ákos

Balogh Ágnes
Osztályfőnök

      A középiskolai tanulmányok lezárásának ünnepi eseménye a Ballagás. A búcsúztató osztály elkészíti a ballagó tarisznyát, amivel útjukra bocsátják a végzősöket. A tarisznyákba útravalóul „hamuban sült pogácsa”, innivaló, 10 fillér, az iskola fotója, tanárok és gimnáziumi iskolástársak nevei, valamint egy bölcs gondolat került.

      A Ballagás napján az osztálytermek, a folyosók virágba borultak, virágkeretet kapott a tábla, és az ajtó, egy napra a gyönyörű virágok és a díszítés elfeledtették a diákokkal az iskolai tanórák komolyságát.
Az ünnepség elején a ballagó diákok ballagási dalokat énekelve, a búcsúztató osztálytól kapott rózsával vonultak végig az osztálytermeken.

      Az ünnepélyes búcsúztatáson a végzősök átadták az iskolazászlót az alsóbb évfolyamnak, majd Tóth Károly önkormányzati képviselő úr és Trócsányi Anna iskolánk igazgatója köszönt el az osztálytól.
Természetesen az iskola nem lehet sikeres a szülők hozzájárulása, együttműködése nélkül. Ennek elismeréseként intézményünk a Ballagáson köszönetet mondott a szülőknek is.

A 11. osztály Babits Mihály soraival búcsúzott a végzős diáktársaktól:

,, Mindegyik embernek a lelkében dal van, és a saját lelkét hallja minden dalban. És akinek szép a lelkében az ének, az hallja a mások énekét is szépnek.”

Isten veletek.

További képek!