Vetélkedett a két nyolcadik osztály Szentesen


Nagyon vártuk ezt a bizonyos decemberi napot, a vetélkedő napját. Mindenki izgult, nem sejtettük, milyen lesz a verseny, és hogyan fogunk teljesíteni. Amikor megérkeztünk és beléptünk a rendező iskolába, nagyon kedvesen fogadtak minket. A regisztráció után bemutatták a kísérőnket. Egy kemény külsejű, ám lágyszívű lányt kapott a csapat.

A 15 feladat közül volt néhány emlékezetes: például vaktérképen kellett azonosítani a Nemzeti Parkokat, ez 100%-ra sikerült! Érdekes volt traktorral végigszlalomozni a pályán. Ezt a merész feladatot Kovács Krisztián vállalta be, és szerzett 8 pontot a csapatunknak.

A puzzle kirakása sem okozott gondot, ebben Tanács Dani ügyeskedett. Következő úticélunkon sorrendbe kellett rakni képeket a termék útjáról szántástól a terített asztalig, majd különböző eszközökkel kellett párosítani. Az utána lévő állomáson négyen ügyeskedtünk, amikor egy húsdarálót kellett összerakni. Volt még virágvásárlás alkuval, ezzel a feladattal Rostás Máté birkózott meg úgy, hogy bevetette a csajozós dumáját.

A logikai feladattal hárman küzdöttünk meg, a többiek segítségével. Mikor ezen az állomáson végeztünk, bementünk a kémia terembe, ahol természetismerettel kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolni, majd egy kóstolós játék következett, amit Zábó Ámon lelkiismeretesen végigcsinált. Utolsó előtti állomás is ügyességi feladat volt: boros üvegekből kellett kihorgászni a parafadugókat. Ebben szintén Ámon jeleskedett. Utolsó állomásunk neve: Nem hall, nem lát, nem beszél. Egy ember mutogatott, egy ember beszélt és egy embernek be volt kötve a szeme. Ezt a feladatot Máté, K. Krisztián és én hajtottuk végre. Ezután következett az eredményhirdetés.

Köszönjük felkészítő tanárainknak: Faragó Laurának és Monori Gyulának valamint az iskolavezetésnek, hogy eljöhettünk és felmérhettük tudásunkat!

Sok-sok tapasztalatot szereztünk. Nagy élmény volt, amivel ezen a napon gazdagabbak lettünk.

Írta: Zsoldos Jusztina 8.b

IMG_20151209_083732  Snapchat-200175814319526334  Snapchat-3016632995654182317

<<<további képek>>>