Rauch Róbert, iskolánk 12. osztályos tanulója a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség válogatott úszójaként részt vesz március 11. és 21. között a Dubai és Abu-Dhabi által közösen rendezett Nyári Világjátékokon.

Robi az úszás szeretetét Nagy Attila tanár úrnak köszönheti, aki 2008-ban az iskolai úszásórák keretében tanította meg úszni, majd egy évre rá lehetőséget biztosított neki a Szegedi Úszó Egylet edzésein való részvételre. Robi 2011 óta rendszeresen indult a különböző fogyatékossággal élő sportszervezetek által rendezett helyi és országos úszóversenyeken. 2015-ben középiskolai tanulmányai és az edzésidőpontok összeegyeztethetősége miatt a Hód Úszó SE-nél folytatta sportpályafutását. Kitartó munkájának köszönhetően 2018-ban a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség országos válogató versenyén megnyerte az I. divízióban a 400m gyors és a 100m pillangó versenyszámokat, és ezzel kivívta a jogot Világjátékokon való indulásra válogatott színekben.

Robi Dubaiban március 15-én a 400m gyorsúszás és a 4x50m-es gyorsváltó, 16-án 100m vegyesúszás, 17-én pedig a 100m pillangóúszás versenyszámokban próbál minél eredményesebben szerepelni.

Elismerő levél a minisztériumból!