Pósz Jenő utcai telephelyünk Ovis programjaink az I. félévből


Zene világnapja és az állatok világnapja

Október 1-én megtartottuk a zene világnapját. Ekkor ellátogatott hozzánk egy igazi gitáros, Dávid bácsi, aki nagyon sok dalt játszott el és énekelt nekünk. Mind nagyon élveztük. Délután Luca fuvolázott nekünk sok gyönyörű dalocskát. 5-én pedig mind állatbőrbe bújtunk az állatok világnapja alkalmából. Mi voltunk a brémai muzsikusok.

Szüretelés

Nálunk 2018. október 11- én  az „Érik a szőlő hajlik a vessző, bodor a levele…” szüreti daltól volt hangos az óvoda udvara, mikor is az óvónénik szervezésében egy őszi szüreti projektnapot szerveztek a Pósz Jenő utcai telephelyen az ovisoknak. Már korán reggel a szülőknek köszönhetően minden gyermek „puttonyában” volt szőlő. A délelőtt folyamán újrahasznosított anyagokból (parafadugóból és kartonból) szőlő képet készítettünk a gyerekekkel. Ezt követte a várva- várt préselés az udvaron. A gyerekek, az óvónénik (Dóri, Nóri és Zsóka) és a dajka néni (Edit) együtt énekeltek, miközben szemezték a szőlőt, gyúrták át az alapanyagot és tették bele a présbe a különféle lédús gyümölcsöt. Csillogó szemek és mosolygós gyermekarcok biztosítottak minket a program sikeréről. A préselés és mustkóstolás nagyon jól sikerült. A gyerekek több pohárral is kértek a friss mustból.

Tökfaragás

Október 18-án a gyerekekkel töklámpásokat faragtunk. Majd a postás egy meghívót hozott számunkra, Csigusztól és Sünitől, akik egy igazi tökbulira hívtak minket. A lámpások fényében még sokáig gyönyörködhettünk az udvaron.

Egészséghét

Az egészség hét alkalmából közös saláta készítésbe kezdtünk. Készült tavaszi zöld saláta és kukoricasaláta is. A receptekért keressetek minket bátran!

Márton-nap

A novemberünk a Márton-nappal kezdődött. Lámpásokat készítettünk, vattapamacsos libát fosztottunk és szebbnél szebb libás képek is készültek.

Advent

December 1-én az adventi kézműves délelőtt keretén belül cserepeket festettünk és közösen csodaszép adventi koszorúkat készítettünk. A kézműveskedések mellett pedig mindenki kipróbálhatta a téli óriás társast is.

Mikulás és Karácsony

Hozzánk is ellátogatott a Télapó, aki személyes üzeneteket és kis csomagokat hozott nekünk. Mi pedig versikével és dalocskával készültünk neki. Ezután kis óvodánkba is elérkezett a Karácsony. A szülőkkel, kollégákkal és a gyerekekkel együtt egy kis műsort adtunk elő, valamint képvetítéssel is készültünk. Majd következett egy kis fogadás és a várva várt ajándékok a fa alatt.

Dani Nóra, Hack Dóra, Csiszerné Makra Erzsébet