Pósz Jenő utcai telephelyünk Iskolás programjaink az I. félévből


Október 23-i ünnepség:

Október 19-én, pénteken iskolánk tanulói rendhagyó projektfeladatok keretében emlékeztek meg az 1956-os forradalmi eseményekről. A kicsik lyukas zászlót készítettek, kirakó-játék során ismerkedtek meg az évek során sok változást látott címereinkkel, majd gyurmából modellezték a Corvin-köz makettjét. Felsőseink a forradalmi plakátot fabrikáltak, képeket és tudósításokat vizsgáltak, az interneten utánajártak, hogyan változtak Budapest utcáinak, intézményeinek elnevezései, valamint dalszövegek kiegészítésével tették próbára figyelmüket, ügyességüket. Mindeközben pedig mindnyájan megtapasztalhattuk, hogy néha a „kis” Dávidok is legyőzhetik Góliátot, ha hisznek, bíznak és küzdenek.

További képekért kérem kattintson ide!

Rajzpályázat

Az „Országos Rajzfilmünnep” pályázatára iskolánk sok lelkes lurkòja is lerajzolta elkèpzelt mesehősèt. Az alkotásokra facebookon keresztül lehetett szavazni. Minden kis résztvevő Kufli-színezőt és ajándékkupont kapott a szervezőktől. A résztvevő tanulók:

  1. o. Tulman-Fischer Emma, Józsa Petra Hanna, Mészáros István Dániel
  2. o. Nyilasi Rebeka, Guttmann Teodóra
  3. o. Tulman-Fischer Alex, Horpácsy Ádám, Bánáti Nimród Péter
  4. o. Szolnoki Ádám, Mészáros Marcell, Sziráki Levente
  5. o. Farkas Dávid

További képekért kérem kattintson ide!

Pályaorientáció:

A középiskolába készülő nyolcadik osztályos tanulók a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara jóvoltából több pályaorientációs programon is részt vehettek . Érdeklődési körüknek megfelelően jártak a Városi TV szerkesztőségében és a súdiómunkálatok kulisszatitkaival is megismerkedhettek. Meglátogatták a Szegedi Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Szakképző Iskoláját, ahol koktélt kevertek, palacsintát sütöttek és ételszobrászkodtak, pénztárgépet kezeltek és a csomagolási technikák közül is elsajátíthattak jó néhányat. Jártak pályaválasztási kiállításon és rendhagyó osztályfőnöki órán, majd szülői értekezleten kaphattak bővebb információt a szakképzési lehetőségekről.

További képekért kérem kattintson ide!

Gyárlátogatás:

Szintén a pályaorientáció jegyében az Unilever Magyarország Kft. röszkei gyárába is betekintést nyerhettünk, ahol a mérnöki pályára készülők, a táplálkozástudományok szerelmesei és a gyártási folyamatok iránt érdeklődők is sok érdekes információt kaphattak és számos eddig nem látott tevékenységgel ismerkedhettek meg az élelmiszeripar területéről, az élelmiszergyártás folyamataival kapcsolatban.

További képekért kérem kattintson ide!

Mikulás és karácsony:

Iskolánk nyolcadik osztályos tanulói a felvételire való készülés mellett decemberben karácsonyi hangulatot varázsoltak osztálytermükbe. Jártak a karácsonyi vásárban, ahol egy szívet-lelket melengető forró csoki után a legbátrabbak még az Óriáskereket is kipróbálták. A Mikulást gyermeki lélekkel várták és köszöntötték, az utolsó tanítási napon megajándékozták egymást szívből jövő, személyre szabott ajándékokkal.

További képekért kérem kattintson ide!