Október 7– én iskolánk nevelői rendkívül színes programot állítottak össze tanulóinknak, a pályaválasztás jegyében.

A 7. , 8. 11. és 12. osztályokban a SZEGEDI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM munkatársai tartottak előadást továbbtanulási lehetőségekről. A Csongrád-Csanád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Pályaválasztási tanácsadói kérdőívek kitöltése után a tanulókkal beszélgettek egyénileg, a pályaorientációról. Az alsóbb évfolyamokon különböző szakmák megismerésére helyezték az osztályfőnökök a figyelmet.

 

osztály PROGRAM
1. Nyomdászat és könyvtárlátogatás
2. Kertészkedés
3.a/t MÁV Múzeum
4.a Könyvtárlátogatás  – könyvtárismereti foglalkozás
4.t “Pincérkedés -szakácskodás”
5.a Autószervíz és kertészet
5.t Somogyi Könyvtár, Odesszai fiókja
6.a SZKT Villamos Forgalmi Telephely
6.t Látogatás Menczel Sándor asztalosműhelyében
7.a/t és 8. A Szakképzési Centrum előadása, pályaorientációs teszt és beszélgetés
9. Élet és pályatervezés kérdőív kitöltése

Filmvetítés NPP Foglalkozás bemutató  filmek

10. Élet és pályatervezés kérdőív kitöltése

Látogatás egy építkezés helyszínére

11. és 12. A Szakképzési Centrum előadása, pályaorientációs teszt és beszélgetés

Pályaválasztási nap

A 7.a osztályosok szemszögéből

 

Az iskolai pályaválasztási nap nagyon érdekes volt. Már korábban kaptunk egy tájékoztató füzetet, ami segíthet a pályaválasztásban. Az osztályfőnökünk kérte, hogy ezt nézzük át előzetesen.

Reggel az osztálytermünkben találkoztunk és az osztályfőnökkel arról beszélgettünk, hogy ki mi szeretne lenni. Utána a tornateremben meghallgattunk egy előadást arról, hogy milyen iskolákban lehet továbbtanulni. Elmondták azt, hogy hová adja be a jelentkezését az, aki diplomát szeretne vagy az, aki már nem akar tanulni, inkább minél előbb szeretne dolgozni és pénzt keresni.

Az előadás után az osztályban megnéztünk egy rövid filmet arról, milyen lenne a világ szakmák nélkül. A filmet kétszer néztük meg, annyira tetszett. Olyan feladatot kaptunk, hogy soroljunk fel a filmből minél több szakmát.Végül kaptunk egy egy tesztlapot, amit önállóan kellett kitölteni és egy kis segítséggel ki is tudtuk értékelni. Megtudtuk, hogy az érdeklődési körünkben milyen foglalkozások közül választhatunk.

Végül még játszottunk egy Ország-városhoz hasonló játékot. A megadott betűvel kellett írni egy foglalkozást, egy eszközt, egy pozitív tulajdonságot és egy iskolai eszközt. Az izgalmas vetélkedőt Tóth Attila nyerte meg.

Szerintünk érdekes és hasznos volt ez a nap, de azért örülünk, hogy még csak hetedikesek vagyunk és van még egy évünk eldönteni, melyik iskolába jelentkezzünk.

Tóth Attila és Vosnitzer Lívia 7.a

 

 

 

 

 

További képekért kattintson ide!