Őszi Ünnep (2018-2019)


Iskolánkban a tanévet indító Iskolakerülő napot követően az őszi időszak másik nagyszabású programja az Őszi ünnep, egészségnap.

A rendezvény 2018.10.19-én volt. Az ünnep állandóságát az adott tanév aktualitásai színesítik. Az idei tanévben a tavalyi tanévben megnyert „Menő menza” pályázat elemei még megjelennek az iskola életében, valamint erre a napra esett a Pályaválasztási nap is. Így lett a 2018-as őszi ünnep címe „Őszi ünnep és egészségnap a pályaválasztás jegyében”.

Egész nap feladatok és programok – mozgás, mese, ének – várták általános iskolás tanulóinkat és óvodásainkat az ősszel és az egészséges életmóddal kapcsolatban.

A program helyszíne az iskola egész területe volt, néhány osztálynak külső helyszínnel kiegészülve.

Természetesen gimnazista diákjaink sem maradtak feladat nélkül. Az egyes feladatvégzési helyeken lehetőségük nyílt a pedagógus Kollégák irányítása mellett, a munkájukat segítve, a konkrét tevékenységekben részt venni. A rászoruló tanulóknak segítettek az egyes feladat-helyzetekben megérteni a feladatot, illetve vitás esetekben megfelelő módon a helyes válasz felé irányították őket.

A program végén egy jó hangulatú, tartalmas napot tudhattunk magunk mögött.

Dr. Török Béláné