Budapesten jártunk


November 5-én iskolánk 30 tanulója Budapestre utazott.

A tanulmányi kirándulás célja a reformkorhoz kapcsoló helyszínek megismerése volt, a Lánchíd és a Magyar Tudományos Akadémia épületének, valamint a Parlament és a koronázási ékszerek megtekintése volt.

A hosszú vonatozás után tettünk egy sétát a tavaszias napsütésben a Margit körúton, majd a Margitszigeten kapott a csapat egy kis szabad időt. Ebédeltünk, fára másztunk, fényképezkedtünk. Az ország házát körüljárva megnéztünk egy emlékhelyet is, amelyet a tér felújítása után nyitottak meg az 1956 október 25-i sortűz emlékére. Láttunk korabeli zászlókat, ruhákat és filmfelvételeket, de a legfélelmetesebb egy hologrammal kivetített tank volt, amely megközelített minket és lőtt. Egy kicsit átérezhettük, mi történhetett akkor.

A Parlament látogatása nagyon rövidnek tűnt, pedig 50 percig tartott. A biztonsági ellenőrzés izgalmas volt, mert ilyenben még nem volt részünk. Tudtuk, hogy különleges helyre jöttünk. Már az épület méretei és a pompája is lenyűgözött bennünket. Az idegenvezető néni is sok érdekességet mesélt, de a legemlékezetesebb az volt, hogy lehetett kérdezni és beszélgetni a koronaőrség vezetőjével. Láttuk az őrségváltást is.

Az egész napos gyaloglás után fáradtan ültünk vonatra. A nap zárásaként mindenki meglepetés uzsonnát kapott, sült krumplival és üdítővel. A csoport nevében köszönjük szépen a támogatást!

Budapest kirándulás 16
Budapest kirándulás 10
Budapest kirándulás 11

További képek a galériában >>>