Kölcsey Ferenc január 22-én fejezte be a Himnusz megírását. Ennek emlékére 1989-től kezdve ezen a napon ünnepeljük a magyar kultúra napját.

Iskolánkban idén az ünnepi műsort iskolarádión keresztül hallgattuk meg.
Köszöntő beszédében az igazgatónő felhívta emlékeztetett arra, hogy a Himnusz születésnapja mellett januárban ünnepelhetjük a magyar kultúra és a magyar irodalom a nagyvilágban két legismertebb alakjának – Madáchnak és Petőfinek – a születésnapját is.
Petőfi forradalmi lelkülete, és Madách művének, a Tragédiának az üzenete Himnuszhoz is visszavezethető: hiszen csak akkor kérhetünk áldást, és nem szánalmat, ha megfogadjuk az Úr utolsó szavait:

„Mondottam, ember: küzdj és bízva bízzál!”

Ezek a gondolatok ma is aktuálisak ebben a kihívásokban nem szűkölködő esztendőben, amely előttünk áll.

Kultúrának nevezzük mindazt a szellemi hagyományt és tárgyi örökséget, amit az előző nemzedékek ránk hagytak. Rajtunk a sor, hogy védjük, továbbörökítsük. Erről emlékeztek meg a műsorban a hetedikes és a negyedik osztályos tanulók versekkel, zenével.

A folyosón a faliújságokon az osztályok gyűjtőmunkáit láthattuk: az alsó tagozatosok mese- és népdal illusztrációkat készítettek, a felsőbb osztályok néphagyományainkról, a népviseletekről, magyar találmányokról, a hungarikumokró és a magyar Nobel-díjasokról készítettek tablókat.

Középiskolásaink online kaptak egy szabadulószoba-játékként készült összeállítást ebből az alkalomból.

A diákok által készített plakátok!